Talentontwikkeling in beeld

een leerling is meer dan een rapportcijfer

Ieder kind doorloopt een eigen ontwikkeling en elke school wil het onderwijs afstemmen op de onderwijsbehoeften van een kind. In MELOO worden vaardigheden, kennis, sociaal-emotioneel welbevinden, persoonsontwikkeling en talenten vastgelegd zodat er een volledig kindbeeld ontstaat.

kindverslag

Als leerkracht heb je de persoonsontwikkeling van jouw leerling goed in beeld. Deze inzichten kun je beschrijven in de vorm van een kindverslag, dat in het rapport opgenomen kan worden.

toetsen

Voor het in beeld brengen van een compleet kindbeeld, kunnen toetsresultaten opgenomen worden in Meloo. Ook kunnen complete PDF-toetsrapportages toegevoegd worden als bijlage aan het rapport.

groei

Het werk van kinderen wordt gekoppeld aan de SLO leerdoelen. De groei van het kind wordt daarna automatisch weergegeven in een persoonlijke groeigrafiek.

aantekeningen

Als leerkracht kun je op verschillende manieren leerling-specifieke aantekeningen maken: bijvoorbeeld ‘haalt de b en d door elkaar’. Aantekeningen worden automatisch verzameld in het kinddossier, waardoor het kind nog beter begeleid kan worden.

zelfregie

In Meloo krijgt het kind zicht op het eigen leerproces. Wat heb ik al geleerd? Wat waren mijn leerpunten/feedback in de afgelopen periode? Wat kan ik nog leren? Maar ook: wat wil ik in de komende periode leren? Het kind kan dit niet alleen deze inzichten krijgen, maar kan deze ook vastleggen door in het eigen leerlingdossier het plan op te slaan. Het gemak en plezier waarmee kinderen werken in Meloo is overduidelijk.