Rapport in
een handomdraai

rapport vervanger of aanvuller?

Binnen Meloo kun je met één klik op de knop de rapporten van alle leerlingen samenstellen. Met een moderne uitstraling wordt de geselecteerde informatie bijeengebracht om een totaalbeeld te geven van de talentontwikkeling: kindverslag, eigen pasfoto, groeicijfers, toetsen, geïntegreerde rapportages van andere methodes en alle werkstukken uit de trotsmap van het kind.

keuze-menu

Het rapport dat Meloo genereert, kan aangepast worden aan de wensen van de school. Voor alle onderdelen van het rapport geldt dat je deze aan of uit kan zetten. Omdat de toetsgegevens ook opgenomen kunnen worden, kan Meloo het huidige rapport vervangen. Een andere mogelijkheid is om het huidige rapport te behouden en aan te vullen met het Meloo-portfolio.

één klik

Het samenstellen van rapporten vergt normaliter zeeën van tijd. Met één klik op de knop worden geselecteerde werkstukken, belangrijke aantekeningen, foto’s, analyses, toetsen en/of rapportages automatisch opgehaald voor in het rapport. Dankzij de technologieën die op de achtergrond het werk doen, wordt het maken van een rapport een fluitje van cent.

levendig

Binnen Meloo gaat het rapport voorbij de rijtjes met cijfers: de voortgang van een kind wordt weergegeven in een persoonlijk groeigrafiek die gekoppeld is aan de SLO leergebieden. Alle persoonlijke trots- en werkstukken die opgeteld het portfolio vormen van een kind, geven kleur aan het rapport. Daarnaast laat het rapport de brede ontwikkeling van een kind zien inclusief levendige werkstukken die door het kind zelf geselecteerd zijn. Bijgesloten foto’s en uitwerkingen geven daarmee een goed beeld hoe het op school was in de afgelopen periode.

ouders

Het Meloo portfolio is mede bedoeld om ouders inzicht te geven in de ontwikkeling van hun kind. Ouders krijgen dan ook automatisch toegang tot de Meloo-omgeving van de school, zodat ze de rapporten van hun kind(eren) kunnen inzien. Zijn de ouders nog niet gewend aan een duurzame online versie van een rapport? Geen punt, printen kan ook altijd nog.

een compleet nieuwe manier van onderwijs organiseren

Het traditioneel samenstellen van rapporten is bijzonder tijdrovend. En dat geldt voor nog meer dagelijkse onderwijstaken. Met Meloo kan de dagelijkse praktijk van de leerkracht effectiever worden ingericht. Hieronder kun je zien hoe het verschil is tussen traditioneel en innovatief organiseren van onderwijs.